Marble Sounds (Try out) | mimuze

Uw webbrowser is verouderd. Gelieve een andere browser te gebruiken voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Geen andere browser? Ontdek hier de verschillende browsers.

Marble Sounds (Try out)

Le nouveau Marble Sounds est arrivé. Al meer dan 10 jaar blijft Pieter Van Dessel zichzelf muzikaal uitdagen, en op zijn vijfde album doet hij dat niet door grenzen te verleggen, maar net door dieper tot in de kern van Marble Sounds door te dringen. De naam van de band is dan ook de titel van het album. “Dichter bij de essentie van Marble Sounds en mezelf als muzikant komt ik wellicht niet meer”, zegt Van Dessel. “Artiesten zeggen weleens dat ze uit hun comfortzone treden, maar ik heb het gevoel dat ik bij deze plaat net in mijn comfortzone ben gegaan.” Die comfortzone wordt grotendeels opgetrokken rond piano en strijkers. Samen met coproducer David Poltrock plaatste Van Dessel drie piano’s op een podium: een vleugelpiano, een zelfspelende vleugelpiano en een zelfspelende buffetpiano, beide aangestuurd via laptop. 

 

Vooruitgeschoven singles ‘Quiet’, ‘Never Leave My Heart’ en ‘Axolotl’ hadden al laten horen hoe de nieuwe horizonten van Marble Sounds klinken: songs die zich vanuit een bezwerende piano, strijkers en Van Dessels fluweelzachte stem ontvouwen tot weelderig georkestreerde indiepopparels, zoals ook een Sufjan Stevens, Nils Frahm of Damien Jurado ze maken. De singles werden in binnen- én buitenland zeer enthousiast onthaald, ‘Quiet’ speelde zelfs een hoofdrol in de finale van de populaire Netflix-/tv-serie ‘Undercover’.

 

Marble Sounds’ is het vijfde album van Marble Sounds en de opvolger van ‘The Advice to Travel Light’ uit 2018. Het is het eerste album onder de vlag van Mayway Records en is vanaf 7 oktober in al zijn fysieke en digitale vormen verkrijgbaar. In november gaat Marble Sounds uitgebreid touren in de mooiste zalen van de Lage Landen, daarvoor spelen ze eerst nog een try-out show in Mimuze.

 

Georganiseerd door Mimuze Kalmthout & Vaneir

Zondag 30 oktober 2022

Aanvang : 20u (deuren open vanaf 19u)

Tickets : 16€ vvk - 20€ kassa (Reserveren is aangeraden!)

Dit betreft een staand concert