Akoestische gitaren | mimuze

Uw webbrowser is verouderd. Gelieve een andere browser te gebruiken voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Geen andere browser? Ontdek hier de verschillende browsers.

Akoestische gitaren

/sites/default/files/styles/max_1300x1300/public/2023-07/Ontwerp%20zonder%20titel-2.png?itok=n4PTpOp8

Akoestische gitaren bij miMuze

Wat hebben de beginnende gitarist, de poëtische singer-songwriter en de ruige rocker met elkaar gemeen? 
Ze hebben meestal allemaal een folk-gitaar in huis!
Dit geliefde instrument kan van pas komen voor diverse genres en is daarnaast ook makkelijk mee te nemen naar al uw feestjes, optredens, jamsessies,...
Het aanbod is echter zo groot dat je door de snaren de gitaren niet meer kan zien.
Kom daarom eens langs in onze winkel waarbij onze collega's u met heel veel passie en expertise uitleggen wat de verschillen zijn en waar u op kan letten bij het aankopen van dit instrument.

Larrivée: Makers van prachtige gitaren.

Eén van onze topmerken bij miMuze is zonder twijfel Larrivée. 
Deze gitaren bestaan volledig uit massief hout, klinken fantastisch en zijn daarbovenop een genot om te bespelen!
De gitaren van Larrivée zijn al meer dan 50jaar wereldwijd geliefd bij de professionele speler. 
Zijn deze gitaren dan echt zo goed? Kom ze testen in onze winkel en ontdek het met uw eigen oren!

Takamine gitaar

Takamine

Sinds 1959 heeft Takamine zich met trots gewijd aan de kunst van de gitaarbouw. Door hun langdurige toewijding aan innovatie en voortdurende verbetering hebben ze zich tot één van de beste producenten van akoestische gitaren ter wereld geplaatst, met fijne instrumenten die de eerste keuze zijn van optredende gitaristen over de hele wereld.

Waar moet ik op letten bij het aankopen van een akoestische gitaar?

Voornamelijk ga je bij het aankopen van een akoestische gitaar letten op volgende zaken:

1. Het soort hout: Massief hout (tegenover bv gelamineerd hout) gaat beter resoneren. Dit geeft een mooiere en vollere klank. Daarom wordt dit vaak als één van de eerste kenmerken bekeken. Gelukkig heb je ook bij de instap-gitaren al gitaren met een massief bovenblad. Vanaf de hogere klassen kan het ook zijn dat heel de body van massief hout gemaakt is (bv. bij Larrivée).

2. De vorm: Hoe groter de klankkast, hoe voller het geluid. Deze regel kan je bijna bij alle akoestische  gitaren gaan veralgemenen. Je hebt daarnaast ook diverse gekende vormen zoals de dreadnought, de jumbo, de parlor,... Let op! De uiteindelijke klank is altijd een combinatie van de vorm, het soort hout, de snaren,... Probeer ook zeker eens wat gitaren uit om te zien of deze goed in de hand liggen voor jou.

3. Het speelgevoel: Ook al zou je alle professionele puntjes op papier aftoetsen, dan nog kan het zijn dat een gitaar niet goed voelt. Daarom is het enorm belangrijk om een gitaar altijd op voorhand te testen voor je hem aankoopt. Wat voor jou fantastisch voelt, kan voor een ander helemaal niet fijn zijn. Laat je daarom ook begeleiden door onze collega's in de winkel om sneller tot een gitaar op jou maat te komen.

4. Element: Somige akoestische gitaren kan je met een kabel verbinden naar een versterker. Dit zijn gitaren met een element erin. Soms hebben deze zelfs een EQ en een tuner ingebouwd. Probeer dus op voorhand goed uit te maken of je dit belangrijk vindt of niet.

Interesse in een folk-akoestische gitaar?

Neem contact op via het contactformulier hieronder of kom langs in onze experience winkel in Kalmthout en word bijgestaan door experts in uw zoektocht naar de perfecte folk-akoestische gitaar.

miMuze: the place to be!

Topmerken bij en naast elkaar vergelijken in een ruime winkel

Ervaar zelf de verschillen tussen de verschillende types en modellen gitaren

Laat u begeleiden en informeren door een team van experten

Ontvang steeds een interessante prijs door dagelijkse online-vergelijking!

Koop met een gerust gevoel door optimale garanties en de beste services!

Gemakkelijk bereikbaar met gratis & ruime parking

Alles in één: koop, leer & beleef bij miMuze!

 

Logo Mimuze
Small