Klassieke gitaren | mimuze

Uw webbrowser is verouderd. Gelieve een andere browser te gebruiken voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Geen andere browser? Ontdek hier de verschillende browsers.

Klassieke gitaren

/sites/default/files/styles/max_1300x1300/public/2023-07/banner%20klassieke%20gitaren.jpg?itok=eMSO-WvZ

Klassieke Gitaren bij miMuze

Klassieke gitaren, ook wel bekend als Spaanse gitaren of nylon-snarige gitaren, behoren tot de snaarinstrumenten. Deze instrumenten worden voornamelijk gebruikt in klassieke muziek, flamenco en andere traditionele muziekstijlen. Ze bieden een uniek geluid en worden gewaardeerd om hun veelzijdigheid en traditionele warmte. Klassieke gitaren zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderde spelers en zijn een geweldige keuze voor iedereen die geïnteresseerd is in het verkennen van klassieke muziek of traditionele stijlen.

miMuze biedt een ruim aanbod van klassieke gitaren aan bestaande uit verschillende merken in verschillende prijsklassen. Kom daarom zeker langs in onze experience winkel in Kalmthout om verschillende klassieke gitaren uit te testen en je te laten bijstaan door de beste experts! 

Alhambra gitaren

ALHAMBRA

Sinds 1965 brengt Alhambra de eeuwige aantrekkingskracht van het Spaanse erfgoed binnen handbereik van gitaristen, waardoor een eindeloze bron van inspiratie wordt ontsloten. Alhambra is al 55 jaar toegewijd aan het perfectioneren van de kunst van het bouwen van gitaren. We zijn dan ook heel blij dat we dit Spaanse erfgoed al enkele jaren ook naar miMuze kunnen brengen.

Logo Salvador Cortez

SALVADOR CORTEZ

Salvador Cortez, vernoemd naar de beroemde Spaanse kunstenaar Salvador Dalí en de beroemde Spaanse gitaarbouwer Antonio de Torres Jurado, is een onderdeel van het Nederlandse bedrijf Kremona BV. Dit Nederlandse bedrijf staat bekend om het ontwerpen en distribueren van hoogwaardige gitaren.

Een van de sterke punten van Salvador Cortez is dat de gitaren doorgaans een goede prijs-kwaliteitsverhouding bieden. Men richt zich zowel op beginners als op gevorderden gitaristen die opzoek zijn naar een kwalitatief instrument zonder een enorm budget te moeten spenderen.

Wat zijn de belangrijkste body kenmerken van een klassieke gitaar?

De body van een klassieke gitaar heeft allerlei kenmerken die de klank, speelbaarheid en esthetiek van het instrument beïnvloeden. De belangrijkste kenmerken zijn de volgende: 

1. Klankkast: De klankkast is het holle gedeelte van de klassieke gitaar dat geluid produceert en versterkt. Klassieke gitaren hebben tegenover stalen snaren gitaren een bredere en ook ondiepere klankkast. 

2. Houtsoorten: Het soort hout dat wordt gebruikt voor de klankkast heeft dan weer een grote invloed op de klank van een klassieke gitaar. De voornaamste houtsoorten die worden gebruikt zijn ceder, spar, mahonie en palissander. Het bovenblad (top) is in de meeste gevallen gemaakt van massief ceder of spar terwijl de achterkant en zijkanten kunnen variëren. In de meeste gevallen wordt aangeraden om een klassieke gitaar aan te kopen met op zijn minst een massief bovenblad. 

3. Klankgat: Dit is de opening in het bovenblad van de klassieke gitaar dat zorgt voor de nodige resonantie en projectie van het geluid. De grootte alsook de vorm van het klankgat kunnen variëren en hebben een grote invloed op de klank van het instrument. 

4. Brug: Dit gedeelte van de klassieke gitaar bevindt zich op het bovenblad, rechtstreeks onder de snaren. De snaren worden over de brug geleid en bevestigd aan de brugzadel. De brug zorgt voor een overdracht van trillingen van de snaren rechtstreeks naar de klankkast.

Bij het kiezen van een klassieke gitaar is het dus een goed idee om verschillende modellen uit te proberen om te bepalen welke het beste bij je past, afhankelijk van je speelstijl en voorkeuren. Kom daarom langs in onze experience winkel in Kalmthout om verschillende klassieke gitaren te testen en je te laten bijstaan door de beste experts! 

Welke materialen bevat de snaren en toets van een klassieke gitaar?

Bij klassieke gitaren zijn de drie hoogste snaren zijn gemaakt van nylon, terwijl de drie laagste snaren worden omwikkeld met een dun laagje metaal om de klank en het volume te versterken. Nylon snaren zorgen voor een warm en zacht geluid en zijn bovendien zachter voor de vingers dan andere snaren waardoor ze geschikt zijn voor verschillende klassieke speeltechnieken.

De toets van een klassieke gitaar is in de meeste gevallen gemaakt van hout zoals palissander en heeft geen inlays, behalve mogelijke markeringen aan de zijkant van de toets om je te helpen bij het vinden van de juiste akkoorden of noten.

Welke formaten van klassieke gitaren biedt miMuze aan?

miMuze biedt alle mogelijke formaten klassieke gitaren aan, zijnde:

  • 1/2: Kindergitaren of bambinogitaren (vaak afgekort als 'BB')
  • 3/4: Junior model (vaak afgekort als 'JR' of aangegeven met het woord 'Cadet')
  • 7/8: Seniorita model (vaak afgekort als 'SEN')
  •  4/4: Standaardmodel

Interesse in een klassieke gitaar?

Neem contact op via het contactformulier hieronder of kom langs in onze experience winkel in Kalmthout en word bijgestaan door experts in uw zoektocht naar de perfecte klassieke gitaar.

miMuze: the place to be!

Topmerken bij en naast elkaar vergelijken in een ruime winkel

Ervaar zelf de verschillen tussen de verschillende types en modellen klassieke gitaren

Laat u begeleiden en informeren door een team van experten

Ontvang steeds een interessante prijs door dagelijkse online-vergelijking!

Koop met een gerust gevoel door optimale garanties en de beste services!

Gemakkelijk bereikbaar met gratis & ruime parking

Alles in één: koop, leer & beleef bij miMuze!

Small